Страници

14 юни, 2009

Планета Пайнер -турне 2009 и в град Монтана

Турнето на Пайнер в МонтанаТаз годишното турне ще стартира от нашия град на 15.07.2009година. Все още не са обявени със сигурност изпълнителите, но е ясно че входът ще бъде свободен и концерта ще протече на центъра на града. Най-накрая нещо ново в града ни!!!

Лятното турне, което "Планета" ТВ организира тази година за шести път, ще стартира на 15-ти юли от Монтана. То ще включва 10 града и за разлика от досегашните турнета, спектаклите ще бъдат не на стадионите, а на централните площади на градовете-домакини.

Билети за концертите на Националното турне на "Планета" няма да има, а достъпът на публиката ще бъде свободен. Така музикалното торнадо на 2009-та година ще се превърне в истински общоградски празник. Точният брой на изпълнителите, които ще бъдат включени в турнето тази година все още се пази в тайна.

Първото име, което това лято ще нажежава музикалните страсти на българина, вече е обявено - Преслава. Очаква се следващата седмица да станат ясни още две имена от звездната трупа на "Пайнер".

13 юни, 2009

Оперативните на НАП Монтана отчетоха изтеклите 5 месеца

215 акта за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство съставиха за първите 5 месеца на годината инспекторите от сектор «Проверки» на ТД на НАП Монтана. Те са резултат от над 340 тематични проверки и над 100 текущи.

Осъществени са почти 170 проверки и наблюдения на търговски и производствени обекти. Около 90 от тематичните проверки са за спазване на осигурителното законодателство. Над 60 са на лица от рискови браншове. Почти 30 са инвентаризациите.

66 от текущите проверки са по подадени сигнали и жалби. 30 са осъществени съвместно с други контролни органи.

От началото на годината са съставени 33 акта за неспазване на осигурителното законодателство – 13 на Кодекса за социалното осигуряване /КСО/, 11 на Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя /ЗГВРСН/ и 9 на Закона за здравното осигуряване /ЗЗО/.

08 юни, 2009

Доц. Великов съгради чешма в берковското с. Черешовица

Повечето от 80-те жители на Черешовица се събраха на откриването на нова чешма в селото.
Изворът в близост до кметството в малкото берковско село, известен според местните предания с лековита си вода, вече струи от възрожденски тип каменна чешма. Тя е съградена с дарение от 1000 лева от народния представител от Българска нова демокрация доц. Борислав Великов от местни дюлгери.
Чешмата бе осветена от свещеник в присъствието на доц. Великов, на кмета на община Берковица Милчо Доцов, зам.-кмета Иван Иванов, представители на областното и общинското ръководство на БНД