Страници

30 октомври, 2010

Сайтът на НАП отново е номиниран за участие в конкурс

Интернет страницата на Националната агенция за приходите http://www.nap.bg/ е номинирана за участие в конкурса „БГ Сайт 2010”. Тази година участниците са разделени в 14 категории. Сайтът на приходната администрация е номиниран в категорията „Публична администрация и НПО”.

Инициативата за най-престижните у нас уеб награди за български сайт се провежда за 11-а година.

Критериите, по които се провежда конкурсът, са: експертна оценка на база съдържание, дизайн, функционалност, техническо изпълнение и др.

Победителите ще бъдат обявени на официална церемония следващия месец.

Онлайн гласуването на публиката за наградите в „БГ Сайт 2010” ще продължи до 8 ноември. Класацията на публиката е независима от тази на журито.

17 октомври, 2010

Йога, здраве и красота

Лекция на тема “Йога, здраве и красота”
ще изнесе на 16 октомври в Монтана ръководителят на йога-център „АРЧАНА”-гр.Враца Петър Георгиев. Той е бивш възпитаник, лектор и педагог от Национална спортна академия, с 24-годишна йога практика, участник и демонстрант в редица международни семинари по йога, пътуващ из пределите на Индия от 1994 г., приел посвещение в карма санясин от индийските учители. В лекцията ще се говори за ползата от древната наука, изпратена от древните риши и мъдреци на Далечна Индия.
Йога е древна наука, обединила и събрала в себе си знания за човека и връзката му с Космоса. Защо се разпространява толкова бързо по света...? Какво се случва с нас в резултат на нейната практика...? На тези въпроси ще получите отговор, ако в напрегнатия ритъм на вашия съвременен и динамичен живот успеете да заделите 2 часа във вечерта на 16.10.10 - вторник от 16.30 ч в салона на ПМГ “Св. Климент Охридски” в Монтана. Лекцията е безплатна и не е необходима специална подготовка за нея.
Йога център „АРЧАНА” във Враца беше открит тази година на 01.07.10 от Председателя на Европейската Сатянанда йога Свами Анандананда и в него вече се обучават няколко групи по йога, сред които начинаещи и напреднали.
Лекцията е съгласувана с програмата за обучение по йога в Национална спортна академия, одобрена от Министерство на образованието, Министерство на културата и Министерство на физическото възпитание и спорта.