Страници

24 май, 2012

100 семейства повече ползвали данъчното облекчение за кредити

Тази година 100 семейства повече са ползвали данъчното облекчение за ипотечни кредити. Това показват обобщените резултати от приключилата данъчна кампания. По последни данни общо 4800 съпрузи са подали декларация и са намалили сумите на годишните данъчни основи с лихвените плащания по ипотечния кредит на единственото си жилище. През 2011 г. от облекчението са се възползвали 4700 двойки. Общата сума на всички лихвени плащания, с която са намалили доходите си в декларациите, през тази година е била 16,9 млн. лв., а през 2011 – 16,1 млн. лв.
До края на данъчната кампания у нас са подадени 630 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица. 57 000 от тях са постъпили по електронен път. 117 000 справки от работодатели пък са постъпили в приходната администрация за изплатените извънтрудови доходи. След обработване на информацията тя ще бъде сравнена с данните, които са посочени от лицата в годишните им декларации. Така, ако някой е получил пари по граждански договор, но не ги е декларирал пред данъчните, рискува да му бъде назначена проверка или ревизия.

10 май, 2012

Да изчистим България за един ден

Най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки, ЕKOПAK Бълагрия активно участва като партньор в кампанията „Да изчистим България за един ден“.
ЕKOПAK се включи още в инициативата "Чисто Знание” на бТВ, която предхождаше основната кампания, с образователни и информационни инициативи с цел да покаже на хората, че събраните разделно отпадъци наистина се рециклират и че всеки един от нас, с действия си, реално допринася за опазване на природата.
На самия 12 май ЕКОПАК ще се включи с предоставяне на консумативи на доброволците в 95-те общини – партньори на Организацията. Предоставяните материали включват над 30 000 чували (жълти и черни) и толкова чифта ръкавици. В 6 големи града : Варна, Бургас, Русе, Плевен, София и В.Търново в сътрудничество с общината, ще бъдат организирани по два пункта за раздаване на консумативите. В останалите населени места, материалите за доброволците ще бъдат