Страници

21 септември, 2012

НСО е като таксиметрова служба

Атака има основателни критики относно законопроектите в сектор „Сигурност”, заяви Венцислав Лаков по време на заседанието на Съвета по външна политика, отбрана и сигурност към президента. Според него липсва възможност за взаимодействие между службите за разузнаване. Той разкритикува премиера, който e приел изцяло ръководството на военното разузнаване и ДАНС, и получава прекалено много власт за сметка на президента.

Президентът не трябва да се отказва от правомощията си толкова лесно, заяви Лаков и допълни, че Плевнелиев трябва да има

17 септември, 2012

Отворено писмо - декларация

От Синдикат на служителите в затворите в България, изразяваме своята подкрепа и солидарност със справедливите искания за достойно заплащане и европейски условия на труд на българските полицаи, пожарникари и спасители,  като заставаме твърдо в подкрепа на обявените и планирани протестни действия от Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи, с начало 23.09.2012 г.
Настояваме за действия гарантиращи повишаване на професионалния и социален статус, доходите  и  жизненото равнище на държавните служители и работещите по трудови правоотношения в сектор „Сигурност”.
Припознаваме исканията на СФСМВР като свои и тяхната кауза като част от нашата платформа. В тази връзка намираме исканите от СФСМВР законодателни промени за наложителни и в съответствие с европейските и други международни правила.
Приканваме Българската държава  да

05 септември, 2012

Изпълнителният директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД посети Москва

В рамките на визитата Валентин Николов посети завода за ядрено гориво
От 3 до 5 септември Валентин Николов, изпълнителен директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД, бе на работно посещение в Москва по покана на компанията ОАО “ТВЕЛ”, производител на ядреното гориво за българската атомна централа. В руската столица Валентин Николов имаше среща с Юрий Оленин – президент на ОАО “ТВЕЛ”, по чиято лична инициатива бе организирано посещението.
По време на разговорите изпълнителният директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД представи изпълнението на