Страници

18 ноември, 2007

Проекти в Бюрото по труда в Монтана

Над 90 проекта по националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” са представени в монтанската дирекция “Бюро по труда”. Дейностите по тях ще се реализират на територията на Монтана, Бойчиновци, Георги Дамяново, Чипровци и Якимово през следващата година.

Половината от проектите са на земеделски производители. Те са общо 45. Повечето са в сферата на животновъдството и растениевъдството. Седемнайсет ще се осъществяват на територията на община Монтана, а десет - в Бойчиновци. Там е и единственият за отглеждане на тютюн.

Четиредесет и три от проектите са за общополезни дейности. Те са на общински управи и областната администрация, държавни и частни фирми, неправителствени организации. Кандидатствали са също физически лица, еднолични търговци, както и търговски дружества.

Предложенията за финансиране по националната програма “Социален асистент на хора с увреждания” са четири. Само в община Чипровци няма кандидати по тази програма.

Експертите на Бюрото по труда вече проверяват 92-та проекта за административно съответствие. После те ще бъдат представени в Регионалната служба по заетостта, а Комисията по заетостта ще разгледа одобрените. На 15 декември Агенцията по заетостта ще обяви кои от тях ще бъдат финансирани. Окончателният списък ще бъде публикуван и на електронната страница на Агенцията по заетостта.

Няма коментари: