Страници

04 май, 2008

Подаръци за семейство в с Василовци монтанаско

Народният представител на Монтана от „Българска нова демокрация” доц. Борислав Великов посети за празниците семейството на Албена Марийкова в с. Василовци, на което той купи и дари къща.
Доц. Великов дари дрешки и подаръци за нея и трите й деца. Както знаете, прага на своя първи дом прекрачиха на 1 септември 2006 година 28-годишната сега Албена Марийкова, трите й деца Тони, на 13 години, Сузи на 11 години, и Марио, на 8 години, заедно с 35-годишния Ивайло Петров, с когото тя живее на семейни начала. Помощта на депутата сложи край на 12-годишните несгоди, мизерия и скитничество на семейството. То живеело по квартири, когато можело да си плаща наема, а когато не можело е било на улицата. Тежката участ на многодетната млада майка, която въпреки всичко полагала грижи за образованието на децата си, трогна народния представител, който взе нетрадиционното решение да купи къща, за да подслони хората без дом. Тогава и двамата родители бяха безработни и разчитаха за прехраната си единствено на детските помощи и на това, което си засадят в двора на къщата, дарена от доц. Великов.
Добрата новина днес, която сподели Албена при посещението на доц. Великов, е че вече и двамата с мъжа й Ивайло са на работа. Дори събират средства за ремонт на къщата. „Щастливи сме, имаме покрив и двор, децата се учат. Най- постоянна в уроците е Сузи, похвали се майка й Албена. Народният представител поощри децата да се учат добре и да не бързат да напускат училище преди да са завършили поне средното си образование.

Няма коментари: