Страници

20 май, 2008

Доц. Великов дари 1500 лева за пълноценна храна на диабетици

Народният представител на Монтана от партия „Българска нова демокрация” /БНД/ дари 1500 лева на дружеството на диабетиците в област Монтана. С парите ще бъдат подпомогнати хората със захарна болест като им се раздадат купони за безплатна пълноценна диетична храна. Дарението доц. Великов направи на открита за медиите среща с 200 диабетно болни. По покана на Дружество „Диабет” той участва в годишното отчетно-изборно събрание на страдащите от захарна болест в област Монтана. Събранието се проведе в залата на 6-тия етаж в ДКЦ /поликлиниката/.
„Както знаете, аз винаги се опитвам за помагам като давам заплатата си на народен представител и допълнителни лични средства на болни , бедни, страдащи. Правя това дарение с вълнение, защото лично съм засегнат: мой най-добър приятел и съученик почина от тази коварна болест, моята вуйна също. Знам, че държавата и правителството са длъжник на всички болни, а здравеопазването е нереформирана и неефективна система. Ние от БНД ще настояваме да бъде намален наполовина Данък добавена стойност /ДДС/ за лекарствата. Така тяхната цена може да поевтинее с до 10 %. За нас също е важно да се запази договорното начало между здравната каса и лекарският съюз. Защото ендокринолозите, които ви лекуват, трябва също да имат стимули да останат в страната, а не да търсят препитание извън пределите й. БНД подкрепя идеята за регламентирано доплащане на здравната помощ, като за социално слаби, пенсионери и инвалиди, каквито сте вие, тази част от сумата да се поеме от държавата”, каза доц. Великов. Той отговори на много въпроси и от името на диабетно болните в Монтана се ангажира да зададе актуален въпрос на министър Масларова докота интеграционните добавки на инвалидите ще се изчисляват върху толкова нисък социален минимум от 50 лева, а също и защо е нужно всяка година диабетиците да бъдат разкарвани пред кабинетите на ТЕЛК за подновяване на решенията за отпускане на инвалидна пенсия, след като заболяването е нелечимо, а може само да бъде контролирано. Доц. Великов се ангажира още от името на БНД да бъдат проучени възможностите държавата да субсидира производителите на диетичен пълнозърнест и черен хляб, тъй като производствените разходи за него са по-високи и съответно сега цената му е непосилна за пенсиите на болните от захарна болест.

15 май, 2008

Великов се поклони пред паметта на драматурга Драгомир Асенов

Народният представител на Монтана и зам.-председател на партия „Българска нова демокрация” /БНД/ доц. Борислав Великов изпрати цветя, които бяха положени под бюст-паметника на драматурга Драгомир Асенов, чието име носи Драматичният театър в Монтана. Ако беше жив, днес Драгомир Асенов щеше да стане на 82 години. Паметното честване събра актьори, библиотекари, интелектуалци и граждани в 13 часа пред театъра. Слово за живота и делото на Драгомир Асенов поднесе директорът на театъра Любомир Бояджиев.

09 май, 2008

Камери ще гонят джебчии и автоджамбази от улиците на Монтана

Общинските специалисти заедно с полицията са помислили и за сигурността на гражданите. На възлови места по улиците на Монтана ще бъдат поставени камери за видео наблюдение. "Системата е проверена в Европа" , заяви кметът Златко Живков, по време на публичното обсъждане на бюджет 2008.
ой вече е разговарял с министър Румен Петков. Категорично е установено, че видео наблюдението намалява драстично престъпленията, свързани с посегателствата върху собствеността на гражданите и повишава безопасността на движението, като контролира трафика. Общата стойност на проекта за наблюдение е 4 милиона лева.
През тази година стартира първият етап. За него са заделени 100 000 лева от общинския бюджет. През миналата година видеокамери бяха поставени във всички училища на територията на града. Общината осъществи това заедно с образователното министерство.

04 май, 2008

Подаръци за семейство в с Василовци монтанаско

Народният представител на Монтана от „Българска нова демокрация” доц. Борислав Великов посети за празниците семейството на Албена Марийкова в с. Василовци, на което той купи и дари къща.
Доц. Великов дари дрешки и подаръци за нея и трите й деца. Както знаете, прага на своя първи дом прекрачиха на 1 септември 2006 година 28-годишната сега Албена Марийкова, трите й деца Тони, на 13 години, Сузи на 11 години, и Марио, на 8 години, заедно с 35-годишния Ивайло Петров, с когото тя живее на семейни начала. Помощта на депутата сложи край на 12-годишните несгоди, мизерия и скитничество на семейството. То живеело по квартири, когато можело да си плаща наема, а когато не можело е било на улицата. Тежката участ на многодетната млада майка, която въпреки всичко полагала грижи за образованието на децата си, трогна народния представител, който взе нетрадиционното решение да купи къща, за да подслони хората без дом. Тогава и двамата родители бяха безработни и разчитаха за прехраната си единствено на детските помощи и на това, което си засадят в двора на къщата, дарена от доц. Великов.
Добрата новина днес, която сподели Албена при посещението на доц. Великов, е че вече и двамата с мъжа й Ивайло са на работа. Дори събират средства за ремонт на къщата. „Щастливи сме, имаме покрив и двор, децата се учат. Най- постоянна в уроците е Сузи, похвали се майка й Албена. Народният представител поощри децата да се учат добре и да не бързат да напускат училище преди да са завършили поне средното си образование.

01 май, 2008

Монтана - Хотел между тоя и оня свят

В Монтана гостува театър София със спектакъла на Ерик -Еманюел Шмит Хотел между тоя и оня свят. Режисьор на Хотела е Здравко Митов, а сценография - Невяна Кавалджиева.
В спектакъла участват актьорите: Пламен Манасиев, Веселин Ранков, Ани Вълчанова, Ангел Георгиев -Ачо.
Билети на касата на драматичен театър Монтана.
В тази връзка се сетих за новопостроения хотел в Монтана. Хотела се казва Веста и се намира в центъра на Монтана до парк Монтанензиум. В хотел Веста Монтана има петнадесет двойни стаи и един апартамент с много удобни легла. Ресторанта на хотел Веста Монтана разполага с 35 места.