Страници

30 май, 2009

Управляващите си служат с тоталитарни методи

Политическо движение „Социалдемократи” изразява крайното си възмущение и протест от методите и средствата, с които управляващите си служат по отношение на опозицията в България.
Отказът на ЦИК да регистрира „Синята коалиция” за участие в предстоящите парламентарни избори е дълбоко недемократичен акт, акт с рецидиви на тоталитарно мислене и поведение, погазване на Конституцията на страната и правото на гражданите да се сдружават.
В самото решение на ЦИК няма никакви аргументи, които да посочват защо се отказва тази регистрация. Налице е абсурден пример за поредния отказ от правораздаване в България. Това решение е още повече гротескно и анти-демократично като се има в предвид, че представителите на Тройната коалиция - БСП, ДПС и НДСВ имат мнозинство в 25-членната Централна избирателна комисия (ЦИК).
Ние, социалдемократите смятаме, че това не е тясно партиен проблем. Това е проблем на целия демократичен процес в България. Управляващите отдавна са доказали, че методите с които си служат граничат с тоталитарно налагане на правила и унищожаване на всякаква опозиционност. Това преживяха социалдемократическите партии в последните 10 години. Пред очите ни се унищожава и друг автентичен представител на демократично мислещите българи – Съюзът на демократичните сили (СДС).
Като демократи, преживяли подобни процеси на раздробяване и унищожаване на социалдемократическите партии в страната, изразяваме съпричастността си към хилядите членове и симпатизанти на СДС за отстояване на Демокрацията в страната.

Призоваваме Върховният административен съд да отхвърли това анти-демократично и антиконституционно решение на ЦИК, което всъщност е отказ от правораздаване!

Няма коментари: