Страници

31 май, 2011

Кмет дарява Кирил Икономов с мажоретки

Кметът на Сандански Андон Тотев подарява цяла дузина мажоретки на композитора акад. Кирил Икономов по случай предстоящия му голям концерт в зала 1 на НДК. Час преди началото на спектакъла, трупата ще изнесе специална програма за маестрото и всички негови гости пред централния вход на НДК.
Мая Нешкова, която ще има специален рецитал в авторския симфоничен концерт на съпруга си, вече е готова със сценичния си тоалет. Обичаната певица сама е проектирала модела и в аванс разкри, че с него ще изглежда като истинска царица на голямата сцена. Тя е подбрала някои от най-големите си хитове като „Честит рожден ден” и „Обичам те”, които ще прозвучат в симфонични аранжименти. Звездата ще представи и чисто нови пиеси като „Молитва” и „Карнавал” по стихове на Жива Кюлджиева, и „Любов” – изцяло авторска песен на Кирил Икономов. Гвоздей в програмата е баладата „Ден” – отново по текст на Жива Кюлджиева, която Мая Нешкова ще изпълни в трио с оперните певци Зорница Дамянова – сопран и Марио Николов – тенор, и двамата солисти на Музикалния театър „Стефан Македонски”.
150 музиканти ще представят авторската симфонична музика на композитора Кирил Икономов под диригентството на Кирил Ламбов. Солисти са Минко Ламбов – пиано и Иван Христов – тромпет. Вокална група от Ваня Теохарова и Лика Ешкенази заедно с националния Хор „Светослав Обретенов” с диригент Люба Пешева също ще подкрепят изпълненията. Водещи са актьорите Нели Топалова и Даниел Цочев, а консултант е проф. Емил Янев. Концертът е благотворителен, като част от средствата ще бъдат предоставени на кампанията за борбата с рака на гърдата.

Няма коментари: