Страници

20 март, 2013

Пенсионерите в Ботевград с Великденски бонуси от кмета

Кмета на Ботевград
6000 жители на община Ботевград навършили 65 години ще получат Великденски помощи от общинската хазна. Инициативата е на кмета на общината Георги Георгиев, според когото това е жест на отговорност, отношение и справедливост към най-ощетените в обществото.
Всеки от тях ще получи по 30 лева за Великден и още толкова за Коледно-Новогодишните празници.
 „Това решение никак не е лесно изпълнимо, но ние трябва да бъдем съпричастни и да правим всичко възможно да осигурим спокойствието на възрастните хора”, казва ботевградският кмет и призовава останалите кметове в страната да намерят финансов
резерв и да последват примера.
От девет години пенсионерите от града и селата пътуват безплатно, имат най-модерно оборудваните и отоплени клубове, като общината ежегодно им осигурява и пари за дейност и екскурзии.
Ботевград отдавна е известен със социалната политика, която прилага не само към населението от третата възраст, но и към младите семейства. От следващия месец Георгиев е взел решение таксите в детските градини да бъдат поети наполовина от общинската хазна, за да плащат родителите на малчугани едва 36 лева за цял месец в забавачката. Общински бонуси според образователния ценз получават и всички майки на новородени деца, като от 2006г. общината е раздала повече от половин милион лева собствени пари.
Практика на местната власт е да подкрепя финансово и крайно нуждаещи се граждани с различни заболявания, с предимство на децата и младите хора.

Няма коментари: