Страници

19 юли, 2012

Атака подкрепи общата декларация на НС, осъждаща терористичния акт на летището в Сарафово

Днес Волен Сидеров и народни представители от ПГ на Атака направиха брифинг в парламента, във връзка с поредното нарушаване на правилника от страна на председателката г-жа Цецка Цачева. Тя отказа да бъде внесена за обсъждане в пленарна зала декларация на партия АТАКА по повод атентата на летище Сарафово в Бургас.
Тази декларация сме принудени да я напишем, защото проектът, който се предлага от страна на ГЕРБ е абсолютно безадресен, абсолютно казионен, клиширан и не казва това, което се случва, заяви Сидеров. От Атака настояват парламентът да декларира, че осъжда този акт на ислямски тероризъм - нещо, за което от Атака са говорили много пъти от трибуната на НС.
Ние държим да се каже, че има срив в националната ни
сигурност по отношение на ислямизма в България, че българското правителство и в лицето на външния министър Младенов, води небалансирана политика, поддържа терористите в Сирия, които преди няколко дни взривиха аналогично по същия начин с бомба, министри и висши държавници в Сирия, допълни Сидеров и определи този акт като ислямски тероризъм.
Това не може да се нарече ескимоски, марсиански тероризъм, това е ислямски тероризъм, заяви националистът. Той припомни за терористичните атаки в България от периода на 79 г. и каза, че и сега сме свидетели на това, но управляващата партия ГЕРБ по никакъв начин не иска да се спомене за някакъв ислямски тероризъм.
Според лидера на Атака е наложително да се каже, че това е ислямски тероризъм, Той определи водената от Младенов политиката като неправилна и небалансирана, и припомни за публични прояви на Външния ни министър със сирийски поддръжници на тероризма – същите, които преди няколко дни взривиха бомба I  убиха висши държавни служители..
Волен Сидеров заяви, че по тези въпроси определено има разминаване с ГЕРБ и затова ПГ на Атака е написала и внесла цялостна декларация, която да се разгледа и гласува в пленарна зала. Председателката Цачева, обаче отказа да бъде разгледана входираната в деловодството декларация на Атака под предлог, че я e разпределила по комисии. Атака попита защо декларацията на ГЕРБ влиза направо в пленарна зала и заключи че председателят на НС Цецка Цачева упражнява двоен стандарт.
На въпрос от журналист, дали Атака ще подкрепи декларацията на ГЕРБ, Сидеров отговори, че са предложили редакционни поправки в общата декларация, но по абсолютно милиционерски начин, вместо да бъдат разгледани поправките са били  отхвърлени в зародиш. Поправки на Атака са следните – в общия текст, който е изработен искат да се добави понятието ислямски фундаментализъм и да се каже с едно изречение, че правителството на България се задължава да не води такава небалансирана политика, каквато е сегашната. От ГЕРБ са против това и се получа
 ва сериозно противоречие.
Ние смятаме, че вътрешният министър Цветанов е отговорен за липсата на адекватни мерки за сигурност, външния министър е отговорен за това, че директно непремерено и абсолютно небалансирано подкрепя терористични групи дали в Сирия, дали в някоя друга арабска държава, което абсолютно не е работа на България. тези двама министри са за оставки, това е нашето мнение, завърши Сидеров.

Няма коментари: