Страници

30 юли, 2012

Преустановяват се посещенията в АЕЦ “Козлодуй”

Във връзка с въвеждането на засилени мерки за сигурност и повишаване на контрола на достъпа на външни лица към АЕЦ “Козлодуй” ръководството на атомната електроцентрала информира следното:
  1. Временно се преустановяват посещенията за разглеждане на обекти в АЕЦ “Козлодуй”. 
  2. Считано от 1 август 2012 г., за подаване на документи от юридически лица и граждани, касаещи дейности, свързани с АЕЦ “Козлодуй”, се открива временно деловодство в сградата на Дом на енергетика, гр. Козлодуй.

19 юли, 2012

Атака подкрепи общата декларация на НС, осъждаща терористичния акт на летището в Сарафово

Днес Волен Сидеров и народни представители от ПГ на Атака направиха брифинг в парламента, във връзка с поредното нарушаване на правилника от страна на председателката г-жа Цецка Цачева. Тя отказа да бъде внесена за обсъждане в пленарна зала декларация на партия АТАКА по повод атентата на летище Сарафово в Бургас.
Тази декларация сме принудени да я напишем, защото проектът, който се предлага от страна на ГЕРБ е абсолютно безадресен, абсолютно казионен, клиширан и не казва това, което се случва, заяви Сидеров. От Атака настояват парламентът да декларира, че осъжда този акт на ислямски тероризъм - нещо, за което от Атака са говорили много пъти от трибуната на НС.
Ние държим да се каже, че има срив в националната ни

17 юли, 2012

Грънчарството

Керамична саксия
Още преди 25000 години хората в Централна Европа „изпичали" глината, за да стане здрава и твърда. Но първите гърнета, делви и купи са изработени преди около 10000 години в Япония и преди 7000 години в Близкия изток.
Глинените съдове се разпространили с възникването на стопанствата. Нали хранителните продукти трябва да се

09 юли, 2012

Чуколов: Министър Цветанов ще остане в историята като Дон Цеци

На брифинг в централата на партия Атака националистите изразиха възмущението си от бездействието на силите на реда и вътрешното министерство, във връзка с поредния инцидент - обсадата над болницата в гр. Ихтиман от близо 300 циганина.
 По отношение на циганската престъпност от Атака сме задавали многократно парламентарни въпроси към министър Цветанов, с настояване за предприемане на активни мерки за предотвратяване на посегателствата над български граждани и в частност лекари, заяви Десислав Чуколов.
 През 2010 г. вицепремиерът и вътрешен министър бе обещал пред Българския лекарски съюз, че ще бъдат взети мерки за предотвратяването на такива инциденти. Сами виждате какво е постигнато – нищо, абсолютно нищо в борбата с циганската престъпност, заяви Чуколов и допълни, че АТАКА ще внесе законови промени инкриминиращи посегателствата над медици.
Според АТАКА ГЕРБ претърпяха пълен провал в борбата с циганската престъпност. Очевидно гласовете на ромите са по-важни за управляващите, отколкото живота на полицаи, лекари, медици и други български граждани, заяви Чуколов. Медиците са оставени на

01 юли, 2012

Спад в броя на малките на проучваните птици

Птичи колонии по Дунав
София - Завърши и вторият етап от тазгодишната българо-румънска дунавска експедиция на международната природозащитна организация WWF, която цели да проучи птичите колонии по реката.
Научните данни все още се обработват, но показват, че тази година в повечето птичи гнезда има по едно малко, а обикновено са по повече от две. Причините за това са хладният месец май с недостатъчно храна, както и сравнително ниското ниво на реката, което обикновено започва да се покачва около месец и половина по-рано.
Експедицията откри незначителен спад в броя на гнездовите двойки за повечето видове, които се хранят в крайбрежните блата като малък корморан, дребните видове чапли, белоока потапница. Има увеличение при големия корморан и