Страници

16 март, 2008

Създаването на дясна партия БНД тръгва от Монтана

Партия Българска нова демокрация ще бъде учредена до средата на май. Решението на парламентарната група обяви в Монтана депутатът доц. Борислав Великов. Заедно с колегите си той бе в града за откриването на първия в страната партиен офис на БНД. Той се намира на ул. „Стефан Караджа” 4, етаж 3. / входа до „Анаконда в бившето Военно окръжие”/. В него ще има ежедневна приемна на граждани в часовете от 11 до 13 часа и от 16 до 18 часа.
Най-вероятната дата за учредителния конгрес на партия Българска нова демокрация е 11 май – Денят на светите братя Кирил и Мегодий” .
Ще водим зряла политика, която ще даде добри плодове. Ще бъдем добрата дясна алтернатива на сегашното управление. Почтеност в делата ни и занапред ще бъде нашата отличителна черта, обеща доц. Великов.
БНД ще има самостоятелно място в политическия живот на страната, прогнозира Николай Свинаров. България трябва да бъде управлявана от десноцентристи поне два мандата и БНД да е един от важните фактори в това управление. Изключително важно е да споменем, че не искаме да коалираме десни формации, а около ценности да обединим повече десни избиратели. Надявам се с програмата ни да успеем да реализираме тази наша цел, категоричен е Свинаров.
Депутатите от Българска нова демокрация потвърдиха, че ще работят за качествено здравеопазване и образование, които да достигнат до всеки гражданин. Водещата сила в дейността ни ще бъде стремежът на всички българи към подобряване условията на живот и развитие на страната ни като модерна европейска държава. За реализирането му заставаме твърдо зад съвременните десноцентристки принципи и тяхното прилагане в обществената, икономическата и политическата сфера, заяви председателят на парламентарната група Борислав Ралчев.
След откриването на офиса депутатите от БНД доц. Борислав Великов, Борислав Ралчев, доц. Атанас Щерев, Валентин Милтенов, Татяна Калканова, Ваня Цветкова, Илко Димитров, Николай Свинаров, доц. Пламен Панайотов и Бойко Боев се срещнаха с над 300 граждани и симпатизанти в голямата зала на Младежкия дом. На всички тях бе раздадена по една ябълка – символ на мъдростта, връзката със земята, свежото начало, както и на заявката на новата партия БНД да води зряла политика, която да дава зрели и добри плодове.

Няма коментари: