Страници

11 октомври, 2012

Мъж си заши устата, иска страната да се управлява от Сидеров

58-годишният Георги Георгиев от врачанското село Малорад си заши устата с конец пред своите съселяни. Мъжът се закърпи собственоръчно в знак на протест срещу „убийствено некадърната политика, която обрича на бавна и мъчителна смърт бедните”, съобщи столичен вестник. В центъра на селото пред събралите се хора той обяви гладна стачка. Георгиев каза, че единствената му надежда страната ни да се оправи е в лицето на Волен Сидеров. „Няма да ям, ще чакам да припадна, за да ми обърнат внимание. Нито залък няма
да кусна, докато на крака не дойде Волен Сидеров. След като останалите не успяха да подобрят положението, на него се даде право да изправи страната ни на крака”, сподели Георгиев пред „България Днес”.
След като научиха за случилото се от централата на АТАКА веднага изпратиха регионалния отговорник и член на централния сбор на партията Адриан Асенов. Той ще се срещне с Георги Георгиев, за да разбере повече за мотивите на човека да прибегне до тази крайна стъпка. Отчаяният мъжът е с втора група инвалидност. Единствените доходи на семейството му идват от неговата 80-годишна майка, чиято пенсия е 200 лв. Георги има дъщеря, която е ученичка в 12-клас. „Искам от управляващите да изравнят пенсиите и помощите с тези в Европа. Как да дам шанс да дъщеря ми да учи, при положение, че гладуваме!”, каза още Георги.

Няма коментари: