Страници

04 октомври, 2012

Втори ден Ботевград е столица на духовата музика

Масово надсвирване на духови оркестри, чар и сексапил на мажоретки и огромен зрителски интерес. С това ще се запомни втория ден от Дефилира на духовата музика в Ботевград.

Преди обяд участниците от вчерашния ден -  Духов оркестър с мажоретен състав от Велинград, Духов оркестър от Монтана,  Духов оркестър от Габрово, Духов оркестър от Враца, Духов оркестър с мажоретен състав от Троян и Духов оркестър с мажоретен състав от Елин Пелин дефилираха по бул. „Цар Освободител” до основната сцена на
площад „Освобождение”. Цял Ботевград бе направил шпалир и бурно аплодираше музикантите и мажоретките. Всеки един от съставите след това направи кратко шоу за сбогуване с вярната публика.

Следобед се подновиха атракциите под шатрите в градския парк, където е обособено специално Арт пространство – „Арт кът в парка”. Малки ботевградчани взеха първите си уроци по диригентско майсторство, докато други под надзора на красиви мажоретки се учеха да шият специалните атрибути за такъв тип атракции. Свой специален щанд тук има и Исторически музей Ботевград с изнесена експозиция, която представя историята на духовата музика в този край.

Привечер днешните участници в дефилира – Духов оркестър от Велико Търново, Духов оркестър от Монтана, Духов оркестър и мажоретен състав от Ботеврад, Духов оркестър от Плевен, Духов оркестър от Ловеч и Духов оркестър с мажоретен състав при столичната английска гимназия изпълниха кратка програма и след това дефилираха по специалните пет маршрута до централната естрада. Там шестте оркестъра изпълниха едновременно „Тих бял Дунав” и вдигнаха адреналина на ботевградчани и гости на града. Най-много емоции обаче предизвика изпълнението на невръстните 7-годишни мажоретки от състава към Народно читалище „Христо Ботев 1884” в Ботевград.

В третия последен ден на Дефилира на духовата музика предстои марша на днешните участници по бул. „Цар Освободител” до центъра на града.

Няма коментари: