Страници

21 октомври, 2012

БНФМ подписа договор за сътрудничество с Регионалния исторически музей в Русе

На 3 октомври 2012 г. беше подписан договор за сътрудничество между Регионален исторически музей – Русе, и Българска национална федерация по металдетектинг (БНФМ). Двете страни се споразумяха да обединят усилията си за развитие на взаимни отношения, допринасящи за опазване на движимите и недвижимите културни ценности. Предвиждат се съвместни дейности, с цел популяризиране на хобито металдетектинг, като част от различните видове туризъм.
Съгласно чл. 6 от своя устав, БНФМ ще помага
чрез безвъзмездно участие и консултации в специфични дейности на музея. В случай на възникнала необходимост от изследване на археологически обекти, музеят ще бъде безвъзмездно подпомогнат чрез специализирана техника и подготвени специалисти от федерацията.
Страните обединяват усилията си за организиране на мероприятия с цел възпитаване на любов към природата, интерес към историята, артефактите и културното и природно наследство на България. Споразумяват се да организират под различни форми съвместно проучване на законодателството на европейските страни и добрите практики в областта на металдетектинга с цел прилагането им в страната.

Няма коментари: