Страници

29 април, 2014

Ще бъдат създадени 2 работни групи за промени на трудовото законодателство

Зинаида Златанова
Да бъдат създадени две работни групи, за промени в трудовото законодателство предложи заместник-министър председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова по време на провелото се днес заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Работните групи ще се занимават с въпросите на колективното трудово договаряне и въпросите свързани с електронната трудова книжка. Водеща страна в работата на работните групи ще  бъде министерството труда и социалната политика. Социалните партньори взеха решение заседанията на работните групи да започнат на 14 и 15 май. На днешното заседание бяха  обсъдени само
предложенията на социалните партньори за промяна в трудовото законодателство, по които е постигнато съгласие между тях в Комисията по трудово законодателство. Сред тях са правното регламентиране на воденето на трудово досие, редът за ползване на отпуск.
„Точката, която разглежда удължаване на майчинството не е постъпвала за обсъждане, тъй като такова предложение не e минавало през съответната комисия“, каза вицепремиерът Златанова, тя допълни, че в момента в който предложението бъде внесено по законовия ред то ще бъде обсъдено и на заседание на НСТС.

Няма коментари: