Страници

14 април, 2014

Всяко спортно състезание трупа репутация в посока на по- големи проекти

Радвам се, че можем да сме домакин на това голямо събитие, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на срещата си с президента на Международната боксова асоциация (AIBA) Чинг-Куо Ву. Премиерът разговаря с г-н Чинг-Куо Ву в Министерския съвет преди старта на Световното първенство по бокс за младежи, което ще се проведе в София в периода 14-24 април 2014г. „Гледаме на домакинството и като реклама за нашата страна. Всяко състезание трупа репутация в посока на по- големи проекти“, изтъкна министър-председателят. Той подчерта, че в България боксът е много популярен спорт и напомни, че страната ни е имала шампиони, сега има добри
боксьори и се надяваме да имаме и занапред. „Желая успех на състезанието“, каза премиерът Орешарски.
Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева изтъкна подкрепата на държавата за спорта в рамките на възможностите. Председателят на БОК Стефка Костадинова подчерта, че въпреки кризата, премиерът Орешарски гласува доверие на министър Георгиева и дава шанс да се развиват такива големи първенства.
Г-н Чинг-Куо Ву отбеляза, че Световното първенство по бокс за младежи е едно от най- големите събития по линия на AIBA и държавите, където е развит боксът, са изпратили свои състезатели. Президентът на AIBA изрази своята признателност към България и към всички, които подкрепят първенството. „България е една от важните страни по отношение на бокса. Надяваме се да има още много възможности да организирате спортни прояви“, добави г-н Чинг-Куо Ву.

Няма коментари: