Страници

30 април, 2014

Премиерът Орешарски обсъди с представители на УС на НСОРБ ситуацията със замразените плащания по ОПОС

Премиерът Орешарски в Бургас
По предложение на премиера Орешарски през следващата седмица вицепремиерът Златанова ще инициира работна среща между управляващия орган на оперативната програма, МОСВ, ИА Одит на средствата от ЕС към финансовото министерство, Агенцията за обществените поръчки и УС на НСОРБ.
На днешната среща в Бургас участваха председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Пазарджик Тодор Попов, зам.-председателят на УС на НСРОБ и кмет на община Търговище Красимир Мирев, членовете на УС на НСОРБ Димитър Николов- кмет на община Бургас, Георги Димитров –кмет на община Карнобат, Иван Аспарухов – кмет на община Мездра, Иво Димов – кмет на община Димитровград, членът на
КС на НСОРБ и кмет на община Костинброд Милен Димитров и изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова.
Ситуацията със замразените плащания по Оперативна програма „Околна среда“ беше обсъдена днес по време на срещата в Бургас на министър-председателя Пламен Орешарски с представители на ръководството на НСОРБ. Премиерът и кметовете се обединиха около разбирането, че по проблема е необходимо да се акцентира върху диалога между централната и местните власти и да се търсят стъпките по отношение на програмата, така че плащанията по нея от ЕК да бъдат възстановени. Вицепремиерът Зинаида Златанова напомни, че след замразяването на оперативната програма в края на миналата година досега за сметка на националния бюджет към общините са разплатени 1,1 милиарда лева по ОПОС. Това по думите на Златанова е ясен знак, че кабинетът работи за възстановяване на плащанията. 

Няма коментари: